Gewonde bij kettingbotsing op A28 bij Staphorst

STAPHORST – Bij een kettingbotsing op de snelweg A28 bij Staphorst is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Zeven voertuigen botsten tussen de afrit naar Staphorst en het viaduct op elkaar op de eerste rijstrook richting Zwolle. Vanwege de aard van het ongeval en de vele meldingen werd er flink opgeschaald door de hulpdiensten. Naast de brandweer van Staphorst werden ook de posten van Meppel en Steenwijk gealarmeerd. Meerdere politie-eenheden en een viertal ambulances plus een traumahelikopter werden voor het incident opgeroepen.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten bleek ondanks de beste ravage het aantal slachtoffers mee te vallen. Ook van beknellingen was geen sprake waarop de brandweerkorpsen van Meppel en Steenwijk weer terug konden keren naar de posten. Ook de traumahelikopter, welke vanuit Eelde aanvliegend was, werd geannuleerd. De Staphorster brandweer bleef ter assistentie aan het ambulancepersoneel ter plaatse.

Ondertussen had bergingsbedrijf Hooikammer een aantal bergingsvoertuigen gereed staan voor een vlotte berging. Onderzoek was niet nodig waarop direct kon worden begonnen met jet leegmaken van de drukke snelweg. Omdat er slechts één rijstrook beschikbaar was ontstond er een flinke file met een vertraging van ruim 70 minuten. Vanwege de snelle berging kon de gehele snelweg, na een reinigingsbeurt van de wegdekreiniger, een half uur eerder dan verwacht weer geheel worden vrijgegeven.