Twee gewonden bij ongeval op oversteek Nieuweweg

GENEMUIDEN – Op de oversteek van de Nieuweweg met de Groene Steeg zijn vrijdag aan het einde van de middag twee personen gewond geraakt bij een ongeval. De bestuurster van een witte Renault Kangoo reed op de Nieuweweg richting Hasselt. Een bestuurder van een Audi A3 reed op de Groene Steeg en wilde vanaf Cellemuiden de N759 oversteken richting Mastenbroek. Mogelijk werd de bestuurder van de Audi verblind door de laagstaande zon en zag bij het oversteken de van rechts komende witte bestelbus over het hoofd met een forse aanrijding als gevolg.

Door de aanrijding schoot de witte bestelbus door de berm en kwam vlak voor een greppel tot stilstand. De Audi maakte een halve slag en kwam in tegenovergestelde richting zwaar beschadigd op een stoeprand tot stilstand. Beide bestuurders konden zelf uit de voertuigen komen maar hadden wel medische hulp nodig. De vrouw werd door omstanders opgevangen en stabiel gehouden tot de komst van het ambulancepersoneel. Ook de bestuurder van de Audi werd door omstanders in de gaten gehouden tot de komst van een tweede ambulance.

De N759 was gedurende de behandeling van de gewonden geheel afgesloten voor het verkeer. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de twee totaal vernielde voertuigen af te voeren. Tijdens de berging kon het verkeer om beurten langs het ongeval. Rond 19:00 uur waren alle werkzaamheden klaar en werd de weg weer geheel vrijgegeven.