Auto slaat over de kop op Oeverlandenweg in Staphorst

STAPHORST – Vrijdagavond iets na zessen werden tal van hulpdiensten opgeroepen om naar de Oeverlandenweg te gaan. Volgens de melding zou daar een auto van de zandweg zijn geraakt en in de naastgelegen Hoogeveensche Vaart zijn beland. In het voertuig zouden nog twee personen zitten. Bij aankomst van de eerste politie-eenheid kwam er al snel meer informatie.

Brandweerduikers en een brandweerboot waren vanuit Zwolle onderweg. Ook het oppervlaktereddingsteam van Giethoorn, een hulpverleningsvoertuig vanuit Steenwijk en een brandweervoertuig uit Meppel waren allen onderweg. Meerdere politie-eenheden en een ambulance waren inmiddels ter plaatse. Nu werd duidelijk dat het voertuig niet in het water zou liggen maar deze zou zich in een rietkraag bevinden.

De bijrijdster kon zelfstandig en ongedeerd het voertuig verlaten maar de bestuurder had hierbij hulp nodig. De bestuurder kreeg namelijk het portier niet open en ook klaagde de man van pijn aan zijn nek. Brandweermannen hielpen de man uiterst voorzichtig en op aanwijzing van het medisch personeel uit de auto waarna de man zelf plaats kon nemen op de gereedstaande brancard. Na kort onderzoek werd besloten de man voor controle over te brengen naar het ziekenhuis. Hierop keerden vele hulpdiensten weer terug naar hun posten.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de opdracht om de auto te bergen. Vanwege de slecht begaanbare weg werd besloten niet het bergingsvoertuig in te zetten maar de berging te doen met behulp van een mobiele kraan. Het voertuig werd de wal opgetakeld waarna deze met enige schade zelf zijn weg weer kon vervolgen. Wat de oorzaak is van het eenzijdige ongeval is niet bekend.