Auto belandt in Zwartewater na vergeten handrem

HASSELT – Aan de Grintwal is woensdagmiddag een auto te water geraakt. De bestuurder van de auto had net vandaag zijn rijbewijs opgehaald bij het gemeentehuis en wilde direct een ritje maken. Na een klein rondje rijden kwam de jongeman erachter dat hij iets was vergeten en keerde huiswaarts. De auto werd geparkeerd en de jongen ging het huis in. Bij terugkomst zag de jongen de auto dobberen in het Zwartewater. Hij had vergeten de auto op de handrem te zetten waarna de auto van de kade in het water was gerold.

De auto bleef enige tijd drijven maar kwam steeds verder van de kade waarop de jongen besloot achter de auto aan te duiken en deze terug naar de wal te halen. Met behulp van een spanband werd de auto aan een paal vastgemaakt zodat deze niet weer richting de vaargeul kon gaan.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd opgeroepen om de auto uit het water te takelen. Tussen de buien door lukte het om de auto weer aan wal te krijgen. De eigenaar besloot direct afscheid te nemen van het voertuig waarop de berger de 17 jaar oude Citroen C1 meenam naar het depot en deze zal vrijwaren. De jongeman zal zijn eerste ritje nog lang blijven heugen.