Auto’s botsen op Kamperzeedijk bij Genemuiden

GENEMUIDEN – Op de Kamperzeedijk vlak na de rotonde heeft vrijdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een bedrijfswagen. De bestuurster van de Audi kwam vanaf de rotonde en reed richting Kamperzeedijk. Door onbekende oorzaak kwam de vrouw met haar voertuig op de verkeerde weghelft en botste op een tegenligger. De tegenligger probeerde een ongeval nog te voorkomen door uit te wijken maar dit mocht niet baten. De Audi botste met het linker voorwiel op de linker achterzijde van de Mercedes bedrijfswagen.

Door de aanrijding tolde de Mercedes een keer in om zijn as en nam hierbij een reclamebord, welke in de berm stond, mee waardoor er ook schade ontstond aan de rechterzijde van het voertuig. De Audi kwam enkele meters verderop met een kapot voorwiel tot stilstand. De Mercedes was rondom beschadigd en had een kapot linker achterwiel. Van beide voertuigen waren de airbags afgegaan maar ondanks de forse schade aan beide voertuigen konden beide bestuurders ongedeerd uit hun voertuigen stappen.

Politieagenten namen van beide bestuurders een verklaring op en deze kwamen aardig overeen waardoor verder onderzoek niet nodig was. Het verkeer werd om beurten langs het ongeval geleid door een andere politie-eenheid. Een medewerker van de provincie Overijssel kwam ter plaatse en startte de afsleep op welke werd uitgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer.