Brand in hakselaar aan Woldweg in Sint Jansklooster

SINT JANSKLOOSTER – Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Vollenhove werd woensdagmiddag verzocht om met spoed naar de Woldweg in Sint Jansklooster te gaan. Aldaar was in een grasland brand uitgebroken in een hakselaar. De bestuurder merkte achter in het land op dat het voertuig vlam had gevat. Snel werd het landbouwvoertuig naar de weg gereden om de brandweer het blussen te vergemakkelijken.

Ondertussen waren de meeste vlammen niet meer zichtbaar maar toch was er nog een gevaar. Brandweerlieden begonnen de stortkoker vol met water te gooien zodat het water uiteindelijk op de juiste plek terecht zou komen. Nadat er onder de machine het een en ander was opengemaakt werd opnieuw de koker gevuld met water. Dit alles bleek succesvol te zijn en was het gevaar geweken. Toch werd aan de bestuurder het advies gegeven om de machine door een monteur te laten nakijken. Hierop keerden de brandweerkorpsen terug naar de kazernes.

Ondanks de goede raad werden de gereedliggende zwillen in de diverse graslanden alsnog met de hakselaar opgeslokt en tot een baal gemaakt. De alarmontvangers van de brandweermannen bleven de rest van de middag stil dus alles zal met een sisser zijn afgelopen.