Flinke overlast op A28 door ongeval met politieauto

ZWOLLE – Een botsing tussen een politieauto en een personenauto heeft vanmiddag de nodige overlast veroorzaakt. Door het ongeval, waarbij niemand gewond raakte, was de eerste rijstrook van de A28 tussen De Lichtmis en Zwolle afgesloten en was er een snelheidsbeperking voor de overige rijstroken. Al snel ontstond er een file van enkele kilometers. Volgens Rijkswaterstaat leverde dit een extra reistijd op van 45 minuten.

Bergingsbedrijf Wolves was snel ter plaatse maar toch duurde het even voordat er kon worden begonnen aan het bergen van het politievoertuig. De andere auto kon op eigen kracht verder. Het ongeval is, gezien de schade aan beide voertuigen, ontstaan bij het wisselen van rijstroken. De berger heeft aan de personenauto wat kleine reparaties uitgevoerd waarna deze zijn weg kon vervolgen. De politiebus was er erger aan toe en werd op het bergingsvoertuig gezet en afgevoerd.

Net op het moment dat de afzetting werd opgeruimd viel er iets voor het eerdere incident een auto stil op de tweede rijstrook. Snel werd de afzetting verzet zodat dit voertuig veilig stond. Hiervoor werden rijstrook één en twee afgesloten. Na een korte verkeersstop kon het pechgeval worden verplaatst naar de vluchtstrook en werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven. Opnieuw moest er een bergingsvoertuig komen om ook deze auto ook af te slepen. Door het vrijgeven van de rijstroken kwam er al snel een eind aan de file.