Fietsster gewond na aanrijding met auto op Achthoevenweg

STAPHORST – Bij een ongeval op de Achthoevenweg tussen een fiets en een auto is vrijdagmorgen een vrouw ernstig gewond geraakt. De vrouw wilde vanaf het fietspad oversteken naar een bouwmarkt maar zag een van rechts naderende auto over het hoofd. De vrouw werd geschept door de auto en kwam op de voorruit en het dak terecht om uiteindelijk ernstig gewond op het asfalt te eindigen.

Medewerkers van de bouwmarkt schoten direct te hulp en ook de hulpdiensten waren snel ter plaatse. Een opgeroepen traumahelikopter, met daarin het mobiel medisch team, was al een tijdje onderweg maar kreeg alsnog een cancel. De gewonde vrouw is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto was hevig ontdaan van het voorval en werd in de bouwmarkt opgevangen totdat familie haar kwam ophalen. Ondertussen nam een politieagent een verklaring af van de vrouw. Ook werden er camerabeelden uitgekeken.

Vanwege de ernst van de aanrijding werd een aanrijdingselecteur opgeroepen. Deze agent koos ervoor om het ongeval te laten onderzoeken door een expert. Hierop kwam een agent van de Forensische Opsporing afdeling Verkeer ter plaatse om het geheel vast te leggen voor het proces verbaal. Door het ongeval en het onderzoek was de Achthoevenweg afgesloten voor het verkeer wat zorgde voor enige hinder. Vooral het vrachtverkeer moest een eindje omrijden. De fiets werd tijdelijk gestald bij de bouwmarkt en de betrokken auto is door bergingsbedrijf Hooikammer afgesleept.