Auto botst op boom op Middeldijk in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Bij een eenzijdig ongeval op de Middeldijk is dinsdagmiddag een man ernstig gewond geraakt. De man kwam vanaf de Vinkenbuurt in de linker berm met zijn voertuig en botste daar op een boom. Door de klap draaide het voertuig 180 graden en kwam zwaar beschadigd midden op de weg tot stilstand. Wonder boven wonder kon de bestuurder zelf de hulpdiensten inschakelen.

De brandweer van Nieuwleusen heeft de man, die bekneld kwam te zitten met zijn onderbeen, in goede samenwerking met het ambulancepersoneel en met mobiel medisch team uit de auto bevrijd. Hiervoor werd het redgereedschap ingezet om beide portieren en de middenstijl weg te knippen. Zo was er voldoende ruimte om de man uiteindelijk op de brancard te krijgen waarna de man met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de totaal vernielde Volvo afgesleept. De gemeente Dalfsen kwam later om het wegdek te reinigen van de gelekte vloeistoffen. De Middeldijk was gedurende de inzet afgesloten tussen de Nieuweweg en de Paltheweg.