Automobiliste raakt te water langs A28 bij Rouveen

ROUVEEN – Een automobiliste is woensdagavond rond 19:00 uur te water geraakt. De vrouw reed op de A28 van Staphorst richting De Lichtmis toen ze ter hoogte van Rouveen met haar voertuig van de weg raakte en in de naastgelegen sloot terecht kwam. Diverse omstanders schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten. De vrouw kon snel aan wal worden geholpen en werd in een inmiddels gearriveerde ambulance onderzocht.

De opgeroepen brandweer van Staphorst kon na een korte verkenning al snel weer terugkeren naar de kazerne. Voor hen waren er geen werkzaamheden verder. De politie noteerde enkele gegevens en nam bij de vrouw een ademtest af. De mensen die hulp hadden geboden werden bedankt en mochten allen ook weer hun weg vervolgen. Ondertussen was de derde afgesloten rijstrook beveiligd door middel van een botsabsorber en de nodige kegels zodat er nu veilig kon worden gewerkt.

Vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat werd Bergingsbedrijf Hooikammer aangestuurd om de auto uit de sloot te takelen en deze af te voeren. Ondertussen werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het overige verkeer ondervond weinig hinder van het voorval. Nadat iedereen de ongevalslocatie had verlaten werden de tijdelijke verkeersmaatregelen opgeheven en gaf de weginspecteur de weg weer vrij.