Auto crasht na politieachtervolging in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op de Ebbenweg, in het buitengebied van Nieuwleusen, is vrijdag rond 23:50 uur een automobilist gewond geraakt. De man, een 22 jarige uit de gemeente Hardenberg, sloeg op de vlucht na het zien van een politieauto. Een surveillanceauto merkte een voertuig op welke zonder verlichting reed waarop men een gesprek wilde aangaan met de bestuurder.

Toen de man in de gaten kreeg dat de politie op zijn hielen zat verhoogde hij direct zijn snelheid. Tijdens deze vluchtpoging bleef de man zonder verlichting rijden, ook nadat een tegenligger hem lichtsignalen gaf. Op het Westeinde sloeg de bestuurder af, verhoogde nogmaals zijn snelheid waardoor de politie hem uit het oog verloor. Plots zien de achtervolgende agenten veel brokstukken op de weg en een tweetal beschadigde bomen. Iets verderop staat in een weiland het totaal vernielde voertuig met daarin de gewonde automobilist. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar hij werd behandeld aan wat kleine verwondingen ondermeer aan zijn hoofd.

Na deze behandelingen werd de man aangehouden voor een verhoor door de politie. De man wordt verdacht voor het rijden onder invloed van drank en verkeersgevaarlijk gedrag. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bergingsbedrijf Wolves kreeg de taak om de vernielde auto uit het weiland te takelen en af te voeren.